Tidligere arrangementer Startside Kommende arrangementer

Nansen og Russland


Carl Emil Vogt, stipendiat i historie ved Universitetet i Oslo, holdt foredrag i Mariakapellet, søndag 30.mars kl.19.00 om Fridtjof Nansen med utgangspunkt i sin bok som kom ut i 2007. Klipp fra boken:

Den viktigste arven fra Nansen er den praktiske altruismen og grenseoverskridende internasjonalismen. Denne arven fra en dypt moralsk verdensborger innebærer en forpliktelse til å hjelpe medmennesker i nød overalt i verden, uten ethvert politisk, religiøst eller rasemessig hensyn.

Tønsbergs blad skrev:

I mangfoldet av kulturforeninger i Tønsberg har det dukket opp en russisk kulturforening som jobber for å få fram mer russisk kultur i Norge.
I morgen, søndag, arrangerer foreningen et kveldsmøte i Mariakapellet på Tønsberg gamle kirkegård. Der blir det foredrag ved stipendiat og forfatter Carl Emil Vogt fra Universitetet i Oslo. Tema er Nansen og Russland. Foredraget er åpent for alle interesserte.Den russiske kulturforeningen i Tønsberg-distriktet har fått navnet Zazjigalka, som betyr fyrtøyet, og en av dem som har satt i gang den nye møteplassen for kulturinteresserte er Astrid Bjønness.– Det er altfor få russiske bøker som blir oversatt til norsk og det vises altfor få russiske filmer på kino og fjernsyn. Dessuten er det for dårlig kunnskap om russisk kultur og historie og Norges gamle og nære forhold til Russland, mener Bjønness. (Tønsbergs Blad, lørdag 29. mars 2008.)