Tidligere arrangementer Startside Kommende arrangementer

SIGØYNERNE i RUSSISK HISTORIE og LITTERATUR

En fortelling i ord og toner om frihet og kjærlighet.

Foredrag ved Tore-Jarl Bielenberg

Russisk sigøynersang ved Solfrid Molland (sang og trekkspill)

MARIAKAPELLET
onsdag 8. september kl. 19.00


SOLFRID MOLLAND
(sang og trekkspill) er utdannet klassisk pianist ved Østlandets Musikk-konservatorium og har Storfag i musikk fra UIO. Hun er frilandsmusiker innen ulike genre og har spilt alt fra chilensk folkemusikk med Arja Saionma og viser med vampvokalist Jan Ingvar Toft til å turnere med rikskonsertene og lage egne konsertoppsettinger.
Hun vokste opp med russisk folkemusikk og sigøynermusikk hjemme og med sitt lille røde trekkspill har hun opptrådt med denne musikken i over 15 år.
Pascal De Loutcek i Paris er en av hennes lærere.


TORE-JARL BIELENBERG er en norsk journalist og oversetter som har levd sammen med sigøynere i mange land i over 20 år. Han er i dag en av Norges beste kjennere av denne folkegruppens historie og kultur. Han har også satt seg grundig inn i fremstillingen av sigøynere i klassisk og spesielt russisk litteratur og presenterer et overraskende bilde av hvordan to folk - sigøynere og russere - har påvirket og beriket hverandre. Nå ønsker han å ta publikum i Tønsberg med på en fargerik reise gjennom spennende og ukjent land med innslag av både diktning og musikk


.
Beate Arneberg Smedhus, Astrid Bjønness, Solfrid Molland, Tore-Jarl Bielenberg, Tove Gleditsch Lie