Tidligere arrangementer Startside Kommende arrangementer


SOLFRID OG PASCAL
holder konsert i

MARIAKAPELLET, Tønsberg

TORSDAG, 10. november kl. 19.00Solfrid Molland (piano, sang og trekkspill) og Pascal de Loutchek (sang og gitar) gir oss en konsert med hovedvekt på russisk folkemusikk, men har også et stort repertoar av sanger fra sigøyner/rom-miljø.
Solfrid Molland har nylig gitt ut en CD med tittel "Katedral for tapte drømmer".


Konsert med Solfrid Molland og Pascal de Loutchek i Mariakapellet


Igjen inviterer vi til en konsert i Mariakapellet, og igjen skal vi gjøre oss kjent med romfolkets musikk.

Solfrid Molland holdt konsert for oss i fjor der hun bidro med både russiske sanger og sigøynersanger fra Russland i tillegg til egen musikk.
Hun har vokst opp med russisk musikk i hjemmet og holder mange konserter rundt omkring i landet med sitt trekkspill og sitt pianospill. Hennes nyeste CD ”Katedral for tapte drømmer” har fått gode anmeldelser av flere.Med seg har Solfrid Pascal de Loutchek. Han har kommet fra Paris for å være med oss her i Tønsberg. Noen husker ham kanskje fra en konsert på Nøtterøy kulturhus i fjor der han også spilte sammen med Solfrid.

Pascal er født i Frankrike med russisk opphav. Han reiste tidlig ut i verden og livnærte seg av musikken. Senere kom han tilbake til Paris og startet gruppen ”Arbat” sammen med Petr Iourtchenko, som har bakgrunn fra Moskva Sigøyner teater, og Lilia Dalskaia som også har arbeidet ved det samme teater i Moskva. Sammen har disse tre gitt ut flere CD’er og holdt konserter i mange land.

”Arbat” spiller først og fremst russisk sigøynermusikk. For de som ikke er så bevandret uti denne type musikk, kan man ofte ta den for å være folkemusikk fra det landet den kommer fra. Og på en måte er det jo også det, for sigøynerne har vært flinke til å ta opp i seg musikken i det landet de har slått seg ned. Derfor har vi mange typer sigøynermusikk, alt fra spansk flamenco til balkansk messingblåsere, rumenske hakkebrett og fransk Django Reinarts musikk.
Av andre kjente russiske sigøynergrupper kan vi nevne LOIKO, som har holdt konsert her i distriktet for noen år siden, ILO, som har besøkt sigøynerfestivalen i Oslo flere ganger, og altså ARBAT.

Solfrid har lært mye av Pascal og hans musikk, og vi gleder oss til å høre dem sammen her i Tønsberg denne uken.
Ikke gå glipp av denne anledningen til å gjøre seg kjent med denne delen av den russiske sangskatt som sigøynerne har bidratt så flittig til!

VELKOMMEN!